SELAH SUE, KOVACS I ANA POPOVIĆ na Musicology Serijalu u junu
Foto: promo

FENOMENALNO

SELAH SUE, KOVACS I ANA POPOVIĆ na Musicology Serijalu u junu

Stižu nam tri potpuno različite umetnice u Beograd

Objavljeno:

Musicology Sessions je i ovog leta domaćin nezaboravnih muzičkih događaja. Nakon rasprodatih koncerata u prolećnom delu sezone, Dhafera Youssefa i portugalske kantautroke MARO, stižu nam tri potpuno različite umetnice u Beograd. Žena koja je spojila fank i slajd tehniku sa čvrstim bluz gruvom i soulful glasom, ovogodišnja srpska predstavnica na Musicology Serijalu, Ana Popović, senzacija holandske muzičke scene, Sharon Kovacs, i belgijska pevačica Selah Sue.

Ana Popović, po prvi put dolazi u BitefArtCafe, 16. Juna, gde će pred domaćom publikom predstaviti svoj najnoviji album "Power", koji je objavila u maju 2023. godine. Ovaj album nije samo kolekcija pesama, već snažna i lična priča o preživljavanju kroz veru, odlučnost i upornost.

Šta publika može da očekuje od vašeg koncerta u Beogradu?

Nastupam u proširenom sastavu. Bend je sjajan i nekolicina njih su muzičari sa mog novog projekta ‘FANTASTAFUNK’ koji ću, nadam se, uskoro dovesti, u punom sastavu, u Beorgad ili Srbiju ili na Balkan! Sviramo pesme sa novog albuma ‘POWER’ koji je jedan veliki miks gospela, soul-a, funk-a i blues-a - nov zvuk!

Musicology Sessions
foto: promo

Možete li nam reći nešto više o Vašem najnovijem albumu “Power”? Šta Vam je bila inspiracija?

Album "POWER" je za mene mnogo više od samo muzike. Snimljen u teškom periodu mog života, postao je simbol inspiracije i snage i pored svih izazova. Krajem 2020. godine, suočila sam se sa dijagnozom raka dojke, što je bila vest koju je nemoguće opisati rečima. Međutim, samo nekoliko dana kasnije, tokom razgovora sa mojim prijateljem i basistom iz benda, Buthelom, shvatila sam da nema mesta za očajanje. Istog dana smo počeli da radimo na albumu POWER i ja sam na sopstvenoj koži osetila koliko magije, koliko pozitivnog uticaja muzika ima na naše živote. Snimanje albuma odvijalo se između mojih hemioterapija, putovanja iz Amsterdama u Los Angeles, i rezervisanja studija gde god bismo uspeli da ih pronađemo, u vreme Covid pandemije, 2021. godine. Svaka teška misao, svaki trenutak brige pretvarali smo u fokus na pesme, planiranje snimanja i pisanje tekstova. Taj period, iako izazovan, prolazio je mnogo lakše i pozitivnije nego što sam prvobitno mislila. To me je inspirisalo da oformim veliki soul-funk sastav "FANTASTAFUNK", koji bi mogao da prenese esenciju albuma na najbolji način. Sniman u Los Angelesu, na Floridi, u Dallasu i Detroitu, "POWER" je zaista bio moja moć da prođem kroz najteže trenutke.

Musicology Sessions
foto: promo

Njen autorski rad i strast prema muzici su oblikovali njen identitet kao zaštitnice savremenog bluza. Kroz decenije, Ana je pokazala nepokolebljivu posvećenost svom umetničkom putu, putujući svetom, osvajajući nagrade i priznanja i inspirišući ljude širom sveta svojom autentičnošću i talentom. Njena izvedba ne samo da zadovoljava muzičke apetite, već otvara vrata za introspekciju i emotivno povezivanje sa temama koje prepliću njen repertoar.

Poznata kao KOVACS i pevačica obrijane glave, Sheron KOVACS će nastupiti 21. juna, dok će veče kasnije, 22. juna biti rezervisano za performans belgijske kantautorke, Selah Sue, pevačice koja je osvojila svetsku scenu svojim prepoznatljivim glasom i autentičnim izrazom. Oba koncerta će se održati na Kalemegdanskoj tvrđavi.

Musicology Sessions
foto: promo

KOVACS je prava soul legenda, koja je publiku privukla pre svega, svojom jedinstvenošću i iskrenim stavom. Inspiraciju je crpela iz muzike velikih legendi poput Betty Davis, Ette James i Tine Turner, a njen talenat je brzo privukao pažnju publike širom sveta. Nakon uspeha njenog prvog EP-a "My Love" i debi albuma "Shades Of Black", koji je bio veliki hit u 36 zemalja, Sharon Kovacs postala je prepoznatljivo ime u svetu muzike.

Posetila si Beograd već dva puta kada si nastupala u kultnom BitefArtCafe klubu. Ovoga puta je lokacija čuvena Kalemegdanska tvrđava. Kako se osećaš povodom povratka u Beograd?

Stvarno volim vaš grad. Mislim da je vrlo lep. Bila sam u Beogradu, u BitefArtCafe klubu već dva puta, ali nikada nisam bila na ovoj lokaciji, pa sam jako uzbuđena zbog toga. Ikonični Kalemegdan. Upravo ga gledam. Prelep je. Izgleda kao neka vrsta dvorca. Divno. Uzbuđena sam. To je kao gradski park, ali izgleda kao stari dvorac ili nešto slično. Zaista je prelepo. Radujem se. Šta možemo da očekujemo od live nastupa na Kalemegdanu i šta bi poručila beogradskoj publici?

Jako se radujem što ću vas sve ponovo videti. Uvek dajem sve od sebe, a ovaj put ću predstaviti i neke nove članove benda i zbog toga sam jako uzbuđena. Svaki nastup je jedinstven, tako da ne mogu tačno predvideti kakav će biti ovaj put, ali mogu reći da sa nestrpljenjem isčekujem koncert na Kalemegdanu. Jedva čekam da se ponovo vidimo, dobro provedemo i da beogradskoj publici pružim svu svoju ljubav. Vidimo se uskoro.

Musicology Sessions
foto: promo

Selah Sue, iako delikatnog i nežnog izgleda, sa porcelanskim tenom i plavim očima, oduvek je naginjala ka "crnom" zvuku i umetnicama poput Lauryn Hill, Erykah Badu i Meshell Ndegeocello. Njen prvi album je doživeo ogroman uspeh širom sveta, a iz njega su se posebno izdvojili hitovi poput "This World", "Raggamuffin", "Crazy Vibes" i duet sa Cee Lo Green-om "Please".

Kako se osećate povodom povratka na scenu nakon pauze od nekoliko godina?

Jako sam uzbuđena zbog povratka na scenu! Za ovo vreme sam se osvežila i dobila nove perspektive, tako da se sada vraćam sa još većom strašću i inspiracijom za stvaranje muzike. U međuvremenu sam postala majka dvoje dece i to je zaista posebno iskustvo. Pronalaženje ravnoteže između roditeljstva i umetničke karijere zahteva puno organizacije i podrške, ali istovremeno mi pruža ogromnu inspiraciju. Trudim se da balansiram između uloge majke i umetnice, dajući svoj maksimum u oba segmenta svog života.

1 / 12 Foto: promo

Možete li nam reći nešto više o inspiraciji za vaš novi albuma “Persona” i kako se on odnosi na Vašu ličnu evoluciju?

Inspiracija za album "Persona" dolazi iz dubokih introspekcija i procesa samospoznaje kroz koji sam prolazila. Želela sam da kroz pesme istražim različite aspekte svoje ličnosti i evoluciju koju sam doživela tokom godina. Album je rezultat mog ličnog rasta i transformacije, te predstavlja moju autentičnost i iskrenost kao umetnice.

Ulaznice su dostupne na svim prodajnim mestima Tickets Vision, kao i na sajtu www.tickets.rs, dostupni su i paketi ulaznica za koncerte Kovacs i Selah Sue.

Bonus video:

49:58

REDAKCIJA 16.05.2024. 3. DEO

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.